Çay Demleme Yarışmasının galibi ödülünü aldı

Çay Demleme Yarışmasının galibi ödülünü aldı -Yarışmada birinci olan Avhana bir ton kuru çay ödülü verildi


RİZE (A.A) - Rize Belediyesinin Yaz Spor Şenlikleri kapsamında düzenlediği Çay Demleme Yarışmasında birinci olan Murat Avhana bir ton kuru çay ödülü verildi.
     Rize Ticaret Borsasında düzenlenen ödül törenine, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan katıldı.
     Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, damak tadına uygun çay demlenin artırılmasının, ülkeye giren kaçak çayla mücadelede etkin bir yöntem olacağını belirterek, Son zamanlarda ülkemize giren kaçak çay hepimizin ekmeğini azaltıyor. Bunun altını net çizmek istiyorum. Yasal olanları kast etmiyorum. Kaçak yollarla ülkemize giren çaylar bizim demleme sistemimize uymuyor dedi.
     Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan ise Türkiyede yanlış çay demleme kültürünü gözden geçirip Türk çayını daha kaliteli demlemek amacıyla bir proje hazırladıklarını ifade ederek, Çay demleme ve çay sunumu projesini geliştirdik. Avrupa Birliğinden destek alarak bu süreci devam ettireceğiz diye konuştu.
     Yarışmanın Türkiye genelinde yapılmasını sağlayacaklarını kaydeden Erdoğan, Yarışmada birden altıncı sıraya kadar yer alan arkadaşlarımız bu çalışmada bizlerin hocası olacaktır. Yapacağımız bu çalışmalarda demleme ve sunum yapacak arkadaşlara öğretmen olacak dedi.
     Yarışmanın birincisi Avhan, yarışma ödülü olarak 1 ton çayı olduğunu belirterek, Birazını eşe ve dosta dağıtacağım. Bir kısmını da demler içeriz. Önemli olan kazanmış olduğum bir ton çay değil. Rizenin çay demleme konusunda bu işin piri olduğunu tüm dünyaya öğretebilmektir. En büyük problemlerimizden biri de kaçak çay konusudur. Kaçak çayın önüne geçebilmek için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Avhana bir ton kuru çay ödülünü verdi.
     Yarışmada ikinci olan Servet Turanlıya 250 kilo, üçüncü olan Şenol Sandıkçıya 100 kilo, 4-5 ve 6. olan yarışmacılara ise 50şer kilo çay hediye edildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çay Demleme Yarışmasının galibi ödülünü aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER