Çermikte Yabani Antep Fıstığı Aşılama projesi

Çermikte Yabani Antep Fıstığı Aşılama projesi kapsamında aşılama


DİYARBAKIR (A.A) - Çermik ilçesinde Yabani Antep Fıstığı Aşılama projesi kapsamında 28 yerleşim alanında 30 bin menengiç ağacı aşılandı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede bu yıl 27si köy olmak üzere toplam 28 yerleşim alanında, 38 aşı ustası ile yaklaşık olarak 30 bin menengiç ağacının aşılandığı bildirildi.
     Çermik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yusuf Güden ile proje koordinatörü ziraat mühendisleri Ali Toprak ve Yaşar Ülkünün 9 Haziranda başlayan aşılama çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunduğu kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Projenin amacı tarımsal faaliyete elverişli olmayan, engebeli ve kıraç alanlarda atıl durumda bulunan menengiç ağaçlarının aşılanması suretiyle kırsal kesimde gelir düzeyi düşük bölge çiftçisine ek gelir sağlamaktır. Bu kapsamda aşılama faaliyetleri sürüyor. Gelecek yıl daha çok menengiç ağacının aşılanmasını hedefliyoruz. Önceki yıllarda aşılanmış menengiç ağaçlarından bu yıl yaklaşık 600 ton yaş Antepfıstığı toplanması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Çermikte Yabani Antep Fıstığı Aşılama projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER