Çevreyi kirleten Atık Piller kaynağında toplanıyor

Çevreyi kirleten Atık Piller kaynağında toplanıyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) katkıları ile Konyadaki ilköğretim okullarında yürüttüğü Atık Pil Toplama Kampanyasında bu yıl en çok pil toplayan üç okul ödüllendirildi.
     Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kampanya kapsamında Karataydan 55, Meramdan 68, Selçukludan 74 olmak üzere toplam 197 okul 6 ton pil topladı.
     En fazla pil toplayan 19 Mayıs İlköğretim Okuluna masa tenisi, Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okuluna satranç eğitim seti, Akıncılar Ahmet Haşhaş İlköğretim Okuluna ise spor seti ile teşekkür belgeleri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Özer tarafından verildi.
     Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık pillerin kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda daha yaygın ve daha düzenli çalışabilmek için yapılan protokol çerçevesinde atık pil bidonları, kutular, afiş ve broşürler okullara, resmi kurumlara ve alışveriş merkezlerine dağıtılarak, atık pil toplama noktaları oluşturuldu.
    
     Muhabir : Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Çevreyi kirleten Atık Piller kaynağında toplanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER