Cezaevinden Valiye mektup

Cezaevinden Valiye mektup -Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından bir tutuklu, Vali Celalettin Güvençe hitaben kaleme aldığı mektupta olaylardaki yaklaşımından dolayı teşekkür


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından bir tutuklu, Vali Celalettin Güvençe hitaben kaleme aldığı mektupta olaylardaki yaklaşımından dolayı teşekkür etti.
     C 12 koğuşunda kalan ve Diyarbakırlı olduğu öğrenilen tutuklu, Vali Güvençe gönderdiği mektubunda, daha önce bir devlet büyüğüne ya da valiye mektup yazmadığını, diyalog kurmadığını belirtti.
     Cezaevinde çıkan olaylarda gösterdiği yakınlıktan dolayı Vali Güvençe mektup yazma ihtiyacı duyduğunu anlatan tutuklu, özetle şunları kaydetti:
     Felaket gecesi hemen yanımıza gelmeniz. Felaketin ikinci günü sizin de mutabık olduğunuz gibi iki sefer alevler ve dumanlar yükseldi. Olaydan itibaren daha yeni kendime geldim. İkinci olayda bizi dışarı çıkardıkları zaman buna emenim ki hassasiyetiniz olmasaydı, bizlere sahip çıkmasaydınız, polislerin sert müdahalesiyle bize zarar vereceklerdi. Siz buna engel oldunuz. İyimserliğiniz bizleri korudu. İyi ki vardınız. Her Diyarbakırlıda olduğu gibi emniyet müdürümüz rahmetli Ali Gaffar Okkan sevgisi vardır. Şimdi de Şanlıurfada Valim Celalettin Güvenç sevgisi doğuverdi. Keşke bütün devlet büyüklerimiz sizin gibi sıcak kanlı ve cana yakın olsa.
     Vali Celalettin Güvenç de söz konusu tutukluya cevaben kaleme aldığı mektupta Peygamberler Şehri Şanlıurfada böyle bir hadisenin yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Özelikle ikinci yangın hadisesinde orada bulunan vatandaşlardan bir tekinin bile hayatını kaybetmemiş olmasının sevindirici ve teselli edici olduğuna işaret eden Güvenç, mektubunda şu görüşlere yer verdi:
     Benim de bölgede yetişmiş ve çıkıp vali olmuş bir kardeşiniz olmam hasebiyle, orada sizinle kalan her insanımızın burnunun bile kanamaması içindi çalışmalarımız. Allah bizlere bir daha böyle olaylar yaşatmasın.
     Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde bir koğuşta 16 Haziran 2012 tarihinde 13 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı yangının ardından çocuk koğuşunda da yangın çıkmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Cezaevinden Valiye mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER