CHPnin AOÇ için eylemi

CHPnin AOÇ için eylemi -CHP Ankara İl Başkanı Alçın: -Yapılanlar göstermektedir ki gelecekte AOÇ tamamen yok edilecektir


ANKARA (A.A) - CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Atatürk Orman Çiftliğinde (AOÇ) yapılacağı ileri sürülen yeni Başbakanlık binasıyla ilgili, Yapılanlar göstermektedir ki gelecekte AOÇ tamamen yok edilecektir dedi.
     CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, AOÇdeki Atatürkün evinin önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan Alçın, AOÇnin, Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk milletinin fedakarlığı ve çalışkanlığıyla kurulduğunu vurguladı.
     AOÇnin kurulduğu dönemin tüm imkansızlıklarına rağmen Türkiyede modern tarımın gelişmesine önemli katkılar yaptığını ifade eden Alçın, 1950li yıllardan başlayarak çiftlik topraklarından fiziksel ölçü ve işlevler yönünden önemli değişmeler ve kayıplar yaşanmaya başlamıştır. Günümüze kadar AOÇ arazilerinin üçte ikisini kaybetmiştir. Yapılanlar göstermektedir ki gelecekte AOÇ tamamen yok edilecektir diye konuştu.
     AOÇnin, Ankaranın akciğerleri olduğunu saunan Alçın, şunları kaydetti:
     AOÇde yapılacağı konuşulan yeni Başbakanlık binası ve burasının İstanbul Yoluna bağlanması için yapılacak otoban büyüklüğündeki yol yapımı ile karşı karşıyayız. Bütçe açıkları bahanesiyle halkın sırtına yüklenen zam dalgalarının peş peşe geldiği, her gün şehit cenazelerini toprağa verdiğimiz bu zor dönemde, yüz milyonlarca liraya mal olacak bir sarayın Ankaranın nefes borusunun ortasına inşası, AK Parti yöneticilerinin artık halktan ne kadar uzaklaştığının göstergesidir.
     Üyeler, basın açıklamasının ardından Atatürkün Evini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Şenal Ünal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber CHPnin AOÇ için eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER