CHP Ankara İl Başkanı Alçın:

CHP Ankara İl Başkanı Alçın: Demokratik bir hukuk devletinde vatandaşların bayramlarını kutlamaları en doğal insanlık ve anayasal haklarıdır


ANKARA (A.A) - CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Demokratik bir hukuk devletinde vatandaşların bayramlarını kutlamaları en doğal insanlık ve anayasal haklarıdır dedi.
     Alçın, CHP Ankara İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dün Birinci Meclis önünde yapılan 29 Ekim kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     29 Ekimi kutlamanın son derece doğal ve olağan bir davranış olduğunu belirten Alçın, şunları söyledi:
     Demokratik bir hukuk devletinde vatandaşların bayramlarını kutlamaları en doğal insanlık ve anayasal haklarıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesi temel bir hakkın izne bağlı olmadığı bilinir. Devletin görevi bu hakkın kullanılmasına yardımcı olmaktır. Ancak, AKP hükümeti bayram kutlamalarını savaş ortamına dönüştürmüştür.
     Siyasal iktidara yaranma adına, devlet memuru olduğunu unutup, halka sürekli şiddet uygulayan, gaz sıkan, su sıkan bunun için sürekli polise talimat veren Ankara Valisini ve Ankara Emniyet Müdürünü de şiddetle kınıyorum. AKP ele geçirdiği devletin gücünü, polisini kullanarak önce cumhuriyet bayramını ve diğer tüm milli bayramları kutlama etkinliklerini durdurmayı, yasaklamayı kafasına koymuş bunu becerirse sonrasında bütün milli bayramlarımızı yasaklamayı düşünmektedir.
     İktidar partisinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını giderek tümden yasaklamaya çalıştığını da iddia eden Alçın, CHP olarak bu tür girişimlere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan / Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber CHP Ankara İl Başkanı Alçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER