CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: -Fransada 38 bin belediye var. Bizde ise yaklaşık 3 bin belediyeden, neredeyse yarısı kapatılıyor


BALIKESİR (A.A) - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Fransada 38 bin belediye var. Bizde ise yaklaşık 3 bin belediyeden, neredeyse yarısı kapatılıyor dedi.
     Havutça, yaptığı açıklamada, 13 il büyükşehir kapsamına alınırken, belde belediyelerinin kapatılmak ve köylerinin de beldeler gibi mahalle konumuna getirilmek istenmesini doğru bulmadığını belirtti.
     Başta Avşa olmak üzere ada belediyeleri için yeni bir statü gerektiğine dikkati çeken Havutça, bu konuda TBMMye bir önerge vereceğini söyledi.
     Altınoluk beldesinin ilçe yapılmasıyla ilgili çalışmadan geri adım atıldığını vurgulayan Havutça, Edremitin büyük tepki göstermesi nedeniyle bu uygulamanın, alt komisyondan çıkarıldığını öğrendik. Ancak biz, Altınolukun ilçe olmasını destekliyoruz. Fransada 38 bin belediye var. Bizde ise yaklaşık 3 bin belediyeden, neredeyse yarısı kapatılıyor. Bunu anlamak mümkün değil diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER