CHP Çanakkale Milletvekili Soydan:

CHP Çanakkale Milletvekili Soydan: -CHP, bir yılı zorunlu olmak üzere, parasız okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını, eğitimde niteliğin artırılması ve eşitsizliklerin azaltılması için zorunlu eğitimin toplam süresinin uzatılm


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP olarak bir yılı zorunlu olmak üzere, parasız okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını, eğitimde niteliğin artırılması ve eşitsizliklerin azaltılması için zorunlu eğitimin toplam süresinin uzatılmasını savunduğunu bildirdi.
     Soydan, yaptığı yazılı açıklamada, bütün ülkelerin eğitim sistemlerini, bilimsel çalışmalar ve çağdaş yönetişim anlayışları çerçevesinde değiştirdiğini, bugün karşılarında ise bu aşamaların hiçbirinden geçirilmemiş bir kanun bulunduğunu iddia etti.
     Türkiyenin eğitimde başarılı örnekler arasına girmesi için atılması gereken temel adımlara bu kanunda yer olmadığını savunan Soydan, şunları kaydetti:
     CHP, bir yılı zorunlu olmak üzere, parasız okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını, eğitimde niteliğin artırılması ve eşitsizliklerin azaltılması için zorunlu eğitimin toplam süresinin uzatılmasını savunmaktadır. Bu amaçla bir yıl okul öncesi eğitim, 8 yıl kesintisiz temel eğitim ve meslek eğitimini de içeren 4 yıl lise düzeyindeki eğitimi, yani 1+8+4 modelini önermektedir. Eğitimdeki değişiklikler, mümkün olan en geniş katılımla bir ulusal eğitim çalıştayında ele alınmalıdır. AK Partinin uygulamak istediği eğitim sistemi, fırsat eşitliğini yok edecek, sınıfsal farklılıkları derinleştirecek ve yoksul aileleri daha da yoksullaştıracaktır. CHP, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin vermeyecektir. Bu doğrultuda mücadelesini demokratik yöntemlerle ve hukuk yoluyla sürdürmeye devam edecektir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber CHP Çanakkale Milletvekili Soydan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER