CHP Edirne Milletvekili Değirmendereliden soru önergesi

CHP Edirne Milletvekili Değirmendereliden soru önergesi


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Ergene nehri ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanıtlaması istemiyle TBMMye soru önergesi verdi.
     Kemal Değirmendereli, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanıtlaması istemiyle TBMMye verdiği soru önergesinde, Ergene nehrinin sağlık ve ekonomik olarak 300 bin insanı etkilediğini bildirdi.
     Bakanlığın geçen yıl Ergene Nehrinde oluşan kirliliğin giderilmesi için çalışma başlattığını ve Ergene Havzası Koruma Eylem Planının hayata geçirildiğini vurgulayan Değirmendereli, eylem planı çerçevesinde bölgeye 1 yılda ne kadar harcama yapıldığını ve taahhüt edilenlerin ne kadarının gerçekleştirildiğinin cevaplandırılmasını istedi.
     Yapılan çalışmalar neticesinde Ergene nehri su kalitesinde olumlu bir değişim olup olmadığının da bildirilmesini verdiği soru önergesinde dile getiren Değirmendereli, kirleticiliği yüksek sanayilere konulan müeyyideler oldu ise, bunların kısıtlanmasının Ergenenin kirliliğinin azalmasına ne ölçüde etkisi olduğunun cevabının beklendiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Değirmendereliden soru önergesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER