CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş: -Suriyenin içinde 40 binden fazla insan öldü. Bu insanların silahlarının eğer bir kısmı Türkiyeden gittiyse bu durum, hükümetin sadece bir ayıbı değil, aynı zamanda bir günahıdır. Örtülemeyecek bir


ÇORUM (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Suriyenin içinde 40 binden fazla insan öldü. Bu insanların silahlarının eğer bir kısmı Türkiyeden gittiyse bu durum, hükümetin sadece bir ayıbı değil, aynı zamanda bir günahıdır. Örtülemeyecek bir günahıdır. Hesap veremeyecekleri bir günahtır. Bu dış politikadan mutlaka Türkiyeyi kurtarmak gerekiyor dedi.
     CHP Merkez İlçe Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğine katılmak üzere kente gelen Güneş, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile partisinin Çorum il başkanlığını ziyaret etti.
     Burada gündeme ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Güneş, dün tedavi gördüğü hastanede vefat eden Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birandın vefatından üzüntü duyduğunu söyledi.
     Son dönemde Türkiyede terör sorununun çözülmesi için CHP olarak çeşitli adımlar attıklarını dile getiren Güneş, şöyle devam etti:
     Genel başkanımızın terör konusunda hükümetin başlattığı girişime iyi niyetle bir kredi açıyoruz demesi karşısında Başbakanın üslup olarak sen kimsin ki- Senin himmete ihtiyacın var. Kime kredi açıyorsun- diyerek tepki göstermesini asla iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir. Üslup olarak da çok yanlıştır. Dün Şanlıurfadaydım. Kaçak elektrik kullanılmasının günah ve dinen yanlış olduğunu bütün Şanlıurfalılara söyleyen Başbakanın üslubu ne kadar yanlış ise ana muhalefet partisine yönelik üslubu de o kadar yanlış olmuştur.
     Biz CHP olarak ulusumuzun canını uzun yıllardır yakan olaylar karşısında, ülke çıkarını siyasi çıkarın üstünde gören anlayışı sürdüreceğiz diyen Güneş, CHPnin, kurulduğu günden beri ulusal konuları her zaman parti menfaatinin üzerinde tuttuğunu ifade etti.
    
     -Suriyeli sığınmacılar-
    
     Resmi rakamlara göre, Türkiyede 160 binin üstünde Suriyeli sığınmacının olduğunu, kampların dışındakilerle sayının 200 bini bulduğunu belirten Güneş, Şanlıurfa sokaklarında Suriyeli çocukların dilencilik yaptığını iddia etti.
     Suriyedeki çatışmalar nedeniyle 2 milyon kişinin evinden uzaklaştığına ve yüz binlerce kişinin kaçtığına dikkati çeken Güneş, şöyle konuştu:
     Suriyenin içinde savaş var. Bu savaşta orduda silah olması doğal. Peki muhalifler silahı nereden buluyor- Bunun yanıtı çok açık, Türkiyenin örtülü ödeneği. Başbakanın emrinde olan örtülü ödeneği. Bu hafta bütçe rakamları açıklandı. Gördük ki 1,2 katrilyon para örtülü ödenekten harcanmış. Bunun nereye harcandığını tahmin edebiliriz. Çünkü geçen yıl böyle bir harcama yoktu. Bunun çok daha azı bir harcama yapılmıştı.
     Türkiyenin, yanlış bir dış politika izlediğini ve büyük bir bataklığa sürüklendiğini ileri süren Hurşit Güneş, şunları kaydetti:
     Suriyenin içinde 40 binden fazla insan öldü. Bu insanların silahlarının eğer bir kısmı Türkiyeden gittiyse bu durum, hükümetin sadece bir ayıbı değil, aynı zamanda bir günahıdır. Örtülemeyecek bir günahıdır. Hesap veremeyecekleri bir günahtır. Bu dış politikadan mutlaka Türkiyeyi kurtarmak gerekiyor. Türkiye, başka ülkelere silah sevk eden değil, barış, huzur ve demokrasi sevk eden bir ülke olmalıdır. CHPnin hedefi de budur.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER