CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -"Türkiyede barışın sağlanması adına en yürekli parti CHPdir"


ŞANLIURFA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Türkiyede barışın sağlanması adına en yürekli parti CHPdir" dedi.
     Matkap, Şanlıurfa merkeze bağlı Kısas beldesinde düzenlenen "10. Aşure ve Kültür Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, partisinin geçmişte "barış" için raporlar hazırladığını ve bu yönde de bedeller ödediğini savundu.
     Türkiyede barışın sağlanması konusunda kimsenin partisini sorgulamaya hakkı olmadığını belirten Matkap, şunları kaydetti:
     "Bu ara CHPyi yanlış anlatma çabaları var. Ama bilesiniz ki güneş balçıkla sıvanmaz, er geç doğrular çıkar. Türkiyede barışın sağlanması adına en yürekli parti CHPdir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz bu konuda rahat olsun. Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu, 90 yıldır ayakta dimdik olan CHP, Cumhuriyete zarar gelmemesi için de elinden gelen her gayreti gösterecektir. Çünkü bu bütünlüğü ve beraberliği ilelebet sağlamak umudundayız."
     Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Matkap, siyaset ve dış politika uzmanlarının "Suriyeye karşı Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye ittifakı vardır. Bunun yanına İsrailin de katılması için ABD zorladı ve İsrail ile Türkiyeyi barıştırdılar. Şimdi de Suriyeyi yok etmek için buna Kandili de katmak istiyorlar" yönünde değerlendirme yaptığını iddia etti.
     Konuşmaların ardından semah gösterisi ve aşure dağıtımı ile etkinlik sona erdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Müslüm Etgü / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER