CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil:

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: -CHP olarak toplumsal uzlaşıdan yana olduk


MERSİN (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, parti olarak toplumsal uzlaşıdan yana olduklarını söyledi.
     Tamaylıgil, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcanın yanı sıra partililerle Tarsus ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.
     Ziyaretlerinin ardından Ticaret ve Sanayi Odasında partililerle bir araya gelen Tamaylıgil, Türkiyeyi dünya ekonomi liginin üst sıralarına taşımayı, işsizliği hızla azaltmayı, düzgün ve nitelikli istihdam yaratılmasını kolaylaştırmayı, başta kadınlar ve gençler olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin üretim süreçlerine katılımını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
     CHP iktidarında, toplumsal gelişme ve dayanışmanın güçlendirileceğini anlatan Tamaylıgil, şunları kaydetti:
     Bölgesel gelir ve gelişmişlik farkları azaltılacaktır. Bu amaçlara ulaşmak için sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız. Şu an yoksulluğun arkasında, yüksek işsizlik, kayıt dışı çalışma, düşük ücretler, etkin olmayan sosyal güvenlik, yetersiz sağlık ve sosyal destek, niteliksiz eğitim yatmaktadır. Üreterek, üretileni yatırıma dönüştürerek, rekabet liginde ülkeyi üst sıralara taşımak istiyoruz. CHP olarak toplumsal uzlaşıdan yana olduk. Ülkede barışın hakim olmasını istedik. Toplumsal uzlaşının yerinin TBMM olduğunu hep söyledik.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER