CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil:

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: -"Baskıların ve zulmün olmadığı bir Türkiye için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz"


EDİRNE (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Baskıların ve zulmün olmadığı bir Türkiye için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
     Tamaylıgil, CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin hiç kolay kurulmadığını ifade ederek, ülkeyi kurmak için verilen mücadeleleri bildiklerini ve o ruhu hala taşıdıklarını söyledi.
     Türkiyede aydınlığı karartmaya, güneşi engellemeye çalışanların her zaman halkı ve demokrasiyi karşısında bulacağını belirten Tamaylıgil, "Bizler aydınlanma ışığının ampulün ışığıyla hiçbir zaman desteklenmeyeceğini gördük. Dünyada artık ampulün kullanım süresi ve şekli de bitti. Artık zaman, altı oktan çıkan aydınlığın tüm coğrafyayı kardeşlik, barış, özgürlük içinde aydınlatma zamanıdır. Baskıların ve zulmün olmadığı bir Türkiye için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
     Türkiyenin komşularıyla barışçı bir dış politika izlemediğini savunan Tamaylıgil, AK Parti iktidarının ülkeyi iyi yönetmediğini ileri sürdü.
     Tamaylıgil, "Ülkemizde maalesef 4. yargı paketi çıktı diyoruz. Bir ülkede ne kadar çok af varsa ekonomisi kötü yönetiliyor demektir. Ne kadar çok yargı paketi çıkıyorsa yargısında, adalet sisteminde önemli bozukluklar var demektir. Her yargı paketinde ülkemizde var olan hukukun üstünlüğü, adaletin eşit bir şekilde uygulanması konusunda tam ve istenen noktaya varılamıyor. Bir hukuk devletinde yargı bağımsızlığı, yargı tarafsızlığı ve özgür barolar çok önemlidir" diye konuştu.
     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun İzmirdeki konuşmasını da eleştiren Tamaylıgil, "Müezzinoğlu İzmire giderek, CHP için Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü gibi bir cümle sarf etmiş. Ben de Türkiyedeki aydınlığa bakarak Yazıklar olsun senin Mustafa Kemalle hemşehriliğine diyorum" ifadelerini kullandı.
     Toplantıda CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli de konuştu.
     Bu arada CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve üzerinde Halkımızın sesi, partimizin yürekli genel sekreteri, sayın Bilhun Tamaylıgil, Edirneye hoş geldiniz yazılı afişlerde, Tamaylıgilin isminin yanlış yazılması dikkati çekti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER