CHP Grup Başkanvekili Tarhan:

CHP Grup Başkanvekili Tarhan: -Zihniyet sorunu çözülmedikçe düğmelere, butonlara basarak kadını korumanız mümkün değildir


MUĞLA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Zihniyet sorunu çözülmedikçe, düğmelere, butonlara basarak kadını korumanız mümkün değildir dedi.
     Partisinin Merkez ilçe Başkanılığında kendisini çiçeklerle karşılayan kadınlar ile bir araya gelen Tarhan, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Tarhan, burada yaptığı konuşmada, CHPnin kadınlara gereken desteği verdiğini ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını, partide güçlü bir kadın kotası çalışması yürütüldüğünü bildirdi.
     Emine Ülker Tarhan, bu çalışmanın meyvelerini yerel ve genel seçimlerde almak için bir kadın siyasetçi olarak çok kararlı bir duruş sergileyeceğini söyledi.
     Siyaseti ülke ve ilke için yaptıklarını, kişisel hırslar için siyaset yapmadıklarını vurgulayan Tarhan, bundan dolayı her zaman halkın arasında, halkla iç içe kucak kucağa olduklarını söyledi.
     Türkiyede kadınların korunması ile ilgili çalışmaların olumlu sonuçlar vermediğini iddia eden Tarhan, Her tarafta kadın-erkek eşit olacak demişler, kadına yönelik pozitif ayrımcılık demişlerdi. O günden sonra ölü kadın bedenleri yüzde bin 400 artarak manşetlere taşınmıştır. Zihniyet sorunu çözülmedikçe, düğmelere, butonlara basarak kadını korumanız mümkün değildir diye konuştu.
     Kadınların daha çok öldürülmeye, daha çok dövülmeye ve sakat bırakılmaya başlandığını ileri süren Tarhan, bu konudaki değerlendirmelerini bir ceza hukukçusu olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine ilettiğini dile getirdi.
     Bu çalışmalardan da henüz bir gelişme görmediklerini ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:
     Vanda koruma isteyen bir kadın öğretmene bir vali yardımcısı tarafından ölüm haktır en fazla ölürsün diye yanıt verildi ve o genç kadın öldürüldü. Kamu görevlilerine yeterince müeyyide uygulamazsanız, suçluların tazmini ya da cezai karşılığı olmazsa kadını koruyamazsınız.
     -2B çalışmaları-
    
     Partilerinin kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilere ilişkin projelerini iktidardan önce hazırladıklarını öne süren Tarhan, bu çalışmanın kendilerinin seçim projesi olduğunu söyledi.
     2B ile üretilen çalışmaların halkın tepkisine yol açtığını ifade eden Tarhan, CHP olarak orman köylüsüne bedelsiz olarak, tarım hayvancılık yapan ve üstlerinde konutu olanlara Emlak Vergisi üzerinden, yatırım amaçlı olanlara ise rayiç bedel üzerinden devir işleminin yapılmasını önerdiklerini kaydetti.
     Ancak bunun uygulanmadığını belirten Tarhan, Yeni rant alanları açmak dışında orman köylüsünün tamamen dışlandığı bir süreç başlamıştır ve bu durum tepkiyi artıracaktır dedi.
     Tarhan, yeni yargı paketinden kayda değer bir sonuç alınabileceğini düşünmediğini, çalışmanın güçlü bir çalışma olmadığını savundu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Hatice Özdemir
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili Tarhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER