CHP İl Kadın Kolları Koordinasyon Toplantısı

CHP İl Kadın Kolları Koordinasyon Toplantısı Kozanda yapıldı


ADANA (A.A) - CHP Adana İl Kadın Kolları 6. Koordinasyon Toplantısı Kozanda yapıldı.
     Parti binasında düzenlenen toplantıya CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç ile 10 ilçeden kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Pişkin, CHPnin Cumhuriyetin teminatı, kadınların da CHPnin teminatı olduğunu ifade ederek, kadınların gerek CHPde gerekse devlet yönetiminde olması gereken yere gelmesi için çalıştıklarını belirterek, bu anlamda Mustafa Kemal Atatürkün ilerici kadınlarına büyük görev düştüğünü ve önemli bir misyonu yüklendiklerini belirtti.
     Sokakların değişimi çağırdığını ve bu değişimin CHPli kadınlar ve gençler tarafından gerçekleştireceğini anlatan Pişkin, şöyle devam etti:
     Türkiyenin tablosunu değiştirmeyi hedefliyoruz. Sokaktaki insanlar örgütlenmeyi bekliyor. Herkesin şikayetleri var. İşte sizlerin yaptığı bu çalışmalar ile biz onları örgütleyeceğiz. Zaten sosyal demokrasi de yapacağımız halkçı devrim de buradan gelecek. Biz yoksul halk kitlelerini, ezilen kadınları ve artık bu sisteme dur diyenleri örgütleyeceğiz.
     CHP İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç ise 7 aydır ilçelerde yaptıkları çalışmaları değerlendirmek üzere bu eş güdüm toplantısında bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu toplantının 6ncısını ilk defa il dışında bir ilçede gerçekleştiriyoruz. Bizler yola çıkarken Mustafa Kemal Atatürkün kadınlarıyız. Onun izinde yürüyoruz. Dayanağımızı Mustafa Kemal Atatürkün ilkelerinden, tüzüğümüzden ve yönetmeliğimizden alıyoruz dedik. Bugünkü çalışmalarımızda da yine bu ilkelerimizi bir gözden geçireceğiz. Parti programımıza değineceğiz. Arkadaşlarımızın 1 ay boyunca yaptıkları faaliyetleri dinleyeceğiz. Yeni çalışmalarımız için yol haritamızı belirleyeceğiz. Bir sonraki toplantımızı da Yüreğir ilçemizde yapacağız.
     CHP İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ve Kozan Kadın Kolları Başkanı Nur Aksoyun konuşmalarının ardından ilçe kadın kolları başkanları sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber CHP İl Kadın Kolları Koordinasyon Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER