Kızlarını okutabilmek için, mikrokredi ile lokanta

Kızlarını okutabilmek için, mikrokredi ile lokanta açtı


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Fertek Beldesinde girişimci bir kadın, iki kızını daha iyi şartlarda okutabilmek için aldığı 2 bin lira mikrokredi ile lokanta açtı.
     Mikro Finans Niğde Şubesinden ilk etapda bin lira kredi desteği alan 45 yaşındaki Meryem Pala, kısa bir süre kozmetik ürünleri satışı yaptı.
     Eşini 7 yıl önce kaybeden Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise son sınıfta okuyan Mihriban ve lise birinci sınıfta okuyan Binnur ile birlikte ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.
     Evinin kira olduğunu eşinin vefatının ardından maddi, manevi çok zorluklar yaşadığını, belirten Pala, geçimini sağlamak ve kızlarının daha iyi şartlarda okumaları için mikro krediden 2 yılda toplam 3 bin lira çektiğini ifade etti.
     Aldığı bin liralık kredi ile ilk olarak kozmetik ürünleri alıp sattığını ancak yeterli gelmediğini belirten Pala, şöyle devam etti:
     Sonradan aldığın 2 bin lira ile ve çevremin desteği ile aile çay bahçesi ve lokanta şeklinde bu mekanı açtım. Fertek küçük bir belde kış aylarında yaklaşık 500 kişi yaşıyor. Yazın ise 5 bin kişiyi buluyor. Bir kadın olarak bu işletmeyi açmamı yadırgayanlarda oldu. Ama ben kredi aldığım gibi çevreme de örnek oldum yaklaşık 30 kadın mikro kredi den biner lira aldı. Şimdi onlarda el işleri yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
    
     -Özgüvenim yoktu, çarşıya gitmek için Dolmuşa dahi binemezdim-
    
     Çok küçük yaş da evlilik yaptığını eşi olmadan hiçbir şey yapamadığını vurgulayan Pala, Bir kadın ayakları üzerinde durmasını bilmeli, eşinin kazancına güvenmemeli. Hayatta başınıza neler geleceğini bilemiyorsunuz. Özgüvenim yoktu benim, çarşıya gitmek için dolmuşa dahi binemezdim. Evden dışarıya çıkamazdım. O yüzden kızlarımın daha iyi eğitim alıp, meslek sahibi olmasını çok istiyorum. Onlara daha güzel gelecek hazırlamak istiyorum diye konuştu.
     Öte yandan, lokantada 2 ahçı, bir çaycı ile başladığını belirten Pala, ızgara, gözleme ve çorba çeşitleri yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kızlarını okutabilmek için, mikrokredi ile lokanta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER