CHP Merkez İlçe Başkanı Kaya:

CHP Merkez İlçe Başkanı Kaya: Uğur Mumcu, aydınlığın ve mücadelenin simgesi olmuş, daima hakikatin peşinden koşmuş büyük bir gazeteciydi


TRABZON (A.A) - CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Uğur Mumcunun, aydınlığın ve mücadelenin simgesi olmuş, daima hakikatin peşinden koşmuş büyük bir gazeteci olduğunu ifade etti.
     Kaya, gazeteci Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Uğur Mumcunun, yurtseverliğin sesi ve umudu olduğunu belirtti.
     Mumcunun, aydınlığın ve mücadelenin simgesi olmuş, daima hakikatin peşinden koşmuş büyük bir gazeteci olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     Biz, Uğur Mumcunun niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Çünkü o, gericiliğin karşısında ilerici, emperyalizmin karşısında yurtsever, her türlü işgal ve kuşatmanın karşısında boyun eğmez, yenilmez Atatürk devrimcisi olmayı seçmişti. Bugün ülkemizde, alabildiğine haksızlıklar, hukuksuzluklar yaşanıyor ama toplumda büyük bir sessizlik var. Uğur Mumcu, bugünleri sanki yıllar öncesinden görmüş ve çağımızın en büyük suçu, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı çıkmayarak susmaktır demişti. Bu suskunluğa rağmen, elbet bu karanlık da bitecek ve her karanlık gibi bu karanlık da aydınlığa yenilecektir. Uğur Mumcu aydınlığın, mücadelenin, ölümsüzlüğün simgesi oldu. Umudumuz, ışığımız oldu. Işıklar içinde olsun.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber CHP Merkez İlçe Başkanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER