CHP Sivas Milletvekili Özdemir:

CHP Sivas Milletvekili Özdemir: (Kangal Termik Santrali) Geçmişteki örneklerinden biliyoruz ki, özelleştirme dediğimiz zaman kesinlikle çalışanlar işini kaybedecek


SİVAS (A.A) - CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesiyle ilgili Geçmişteki örneklerinden biliyoruz ki, özelleştirme dediğimiz zaman kesinlikle çalışanlar işini kaybedecek dedi.
     Özdemir, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ile Anadolu Ajansı Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkunu ziyaret etti. Özdemir, ziyarette, Kangal Termik Santralinin özelleştirilmesinin gündemde olduğunu anımsattı.
     Türkiyede 17 termik santralin özelleştirileceğini belirten Özdemir, ilk özelleştirilecek santralin Kangal Termik Santrali olduğunu dile getirerek, Geçmişteki örneklerinden biliyoruz ki, özelleştirme dediğimiz zaman kesinlikle çalışanlar işini kaybedecek. Bundan o ilin, ilçenin ekonomisi zarar görecek dedi.
     Bu konuyu kamuoyunun gündemine taşımak üzere 10 CHPli milletvekilinin Sivasa geleceğini ve pazartesi günü Kangala gideceğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
     KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu üyesi milletvekillerimiz incelemede bulunacak. Bütün termik santraller için geçerli ama kangal Termik Santralinin özeleştirilmesinin de doğru olmadığını kabul ediyoruz. Orada bir kere iş gücü kaybımız olacak. Çalışan insanlarımızın ekonomisi kaybolacak. Bu gelinen süreçte de ciddi şekilde bir karartma yapılıyor. Niye- Çünkü 20 yıldır işletmeye kömür veren özel şirket vardı. Bunun sözleşmesi iptal edilip, bir başka şirkete verildi. Bir yıllığına sözleşme yapıldı. Şu anda 1 yıllığına alan şirketin makine ekipmanı yeterli olmadığı için termik santrale yeterli kömür akışı sağlanmadı. 3 ünitenin 2si fiilen çalışmıyor. Burası zaten çalışmıyor, yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor satsan ne olacak- mantığı geliştirildi. Şirketin el değiştirmesi nedeniyle şu anda yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor.
    
     -Nasıl ilana çıkmışlar, kimden teklif almışlar-
    
     Malik Ecder Özdemir, öte yandan Sivas merkezde Türk Telekoma ait bir binanın kiralandığını ve öğrenci yurdu yapıldığını ifade ederek, şu iddialarda bulundu:
     Lojman olarak kullanılan 3 bin 19 metrekarelik alan, çağrı merkezi yapacağız denilerek boşaltıldı. Daha sonra Telekomun 21 Haziranda yaptığı basın açıklamasında, 3 bin 19 metrekarelik alanın kiraya verilmesi için 2 hafta içinde gerekli duyurular yapılmış, 1 kişi tarafından aylık 4 bin liraya kiraya verilmiştir denildi. Nasıl ilana çıkmışlar, kimden teklif almışlar- Burayı alan vatandaş, 300 kişilik öğrenci yurdu yapıyor. Yılda yaklaşık 1,5 trilyon cirosu olan bir işletme. Kirası da aylık 4 bin liradan yılda 48 bin lira. Şimdi ilana çıkılmadan, farklı teklifler alınmadan ve 4 bin lira gibi komik bir rakama kiraya verildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber CHP Sivas Milletvekili Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER