Çiftçilere buğday, arpa ve baklagiller anlatıldı

Çiftçilere buğday, arpa ve baklagiller anlatıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda çiftçilere, buğday, arpa ve baklagiller ile bazı yenilikler anlatıldı.
     GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezinde düzenlenen Bölgesel Araştırma Yayım İşbirliği toplantısında, tarımsal alandaki yenilikler tanıtıldı.
     Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Bükün, burada yaptığı konuşmada, bilimsel çalışmalar kadar, yapılan çalışmaların sonuçlarını üreticilere iletmenin de önemli olduğunu belirterek, Bizler üniversite olarak temel görevimiz çalışma yapmak, sorunlara çözüm bulmak ve üreticilerimizin dertlerine derman olmak. Bu çalışmaları üreticilerimize iletmek ve onlara ulaştırmak en büyük hedeflerimiz arasında olmalıdır. Bizler sorunlara çözüm bulacak yeterli donanıma sahip bir ülkeyiz. Sorunlarınızı bize iletin biz çözüm üretelim dedi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mustafa Açıkgöz de projenin amaçlarından birinin özellikle çiftçileri sulu tarıma hazırlamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Kamu kurum ve kuruluşlarımızın teknik anlamda kapasitesinin geliştirme çalışması yürütülüyor. Bunun yanında farklı çalışmalar da yürütülüyor. Çiftçi gezileri, tarla günleriyle alanda yapılan toplantılarla çok önemli çalışmalar yürütülüyor. En önemlisi tarımsal deneyimleri aktarmaya yönelik teknik elemanların kapasitesinin geliştirilmesiydi. Biz bu çerçevede çok önemli programlar hazırladık. Çiftçilerimize çok büyük bir görev düşüyor. Bu toplantı, çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu bilgiyi, teknolojiyi bizlere iletmeye vesile olacaktır.
     Çok sayıda çiftçinin katıldığı toplantıda, pamuk çeşitlerinin tanıtımı ve zirai mücadele yöntemleri de anlatıldı.
    
     Muhabir: Cihan Eser / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çiftçilere buğday, arpa ve baklagiller anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER