Denetimler arttı, bin lira olan genel

Denetimler arttı, bin lira olan genel müdür maaşı 15 bin liraya çıktı -Antalya Vergi Dairesi Başkanı Sütçü: -Denetimlerde bir işletmeye gittiğimizde genel müdürlerin maaşlarını sorgulattık. Denetimler sonucunda genel müdürlerin maaşların


ANTALYA (A.A) - Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Denetimlerde bir işletmeye gittiğimizde genel müdürlerin maaşlarını sorgulattık. Denetimler sonucunda genel müdürlerin maaşlarının bin liradan 15 bin liraya yükseldiğini gördük dedi.
     Mahmut Sütçü, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkayayı ziyaret etti.
     Anadolu Ajansının Türkiyede doğru, gerçekçi ve itibarlı haberler yayınladığını dile getiren Sütçü, çalışmalarının vatandaşlara ulaşmasında Anadolu Ajansının önemli bir hizmet sunduğunu vurguladı.
     Sütçü, Antalyanın vergi geliri bakımından iller arasında 7nci sırada bulunduğuna işaret ederek, Antalyada dolaysız vergi oranının yüzde 65, dolaylı vergi oranının ise yüzde 35 olduğuna, bunun da genelin tam tersi bir durum olduğuna işaret etti.
     Kentte bulunan 3,4 ve 5 yıldızlı otellerin yarısından fazlasının Antalya mükellefi olmadığını belirten Sütçü, şöyle devam etti:
     Ama bunlara rağmen Antalya, Türkiyede her yıl vergi gelirlerini arttıran illerden birisidir. Geçen yıl yüzde 8e yakın bir artış oldu. 2011in sonunda 3 milyar 545 milyon liradan, 2012nin sonunda 3 milyar 828 milyon liraya ulaştı. Yani toplam vergi gelirleri tam 282 milyon lira artmış. Antalyanın 2003te 829 milyon 853 bin lira olan vergi geliri, 2012de 3 milyar 828 milyon liranın üzerine çıktı. Antalyada son 10 yılda vergi gelirlerinde yüzde 400 büyüme gerçekleşti.
     Vergi gelirlerini artmasında kayıtlı ekonomiye geçiş çalışmaları, kredi kartlarıyla yapılan harcamaların artması, barkot sisteminin uygulanmasıyla devletin bütün görevlerinin eş güdümlü çalışıyor olmasının etkili olduğunu dile getiren Sütçü, Hepsini bir araya getirdiğinizde mutlaka bizim denetimlerimiz de var. Çok ciddi takviyeler yapılıyor. İhbar ve şikayetler noktasında da aynı gün değerlendiriyoruz. Tahsilatta da hemen hemen bütün tedbirler alındı diye konuştu.
    
     -Çalışanların maaşları gerçek değerinde gösterilmeye başlandı-
    
     Mahmut Sütçü, Antalyada 172 bin vergi mükellefi olduğunu bildirerek, vergi mükelleflerini büyük veya küçük diye ayırt etmediklerini ifade etti.
     Yaptıkları denetlemeler sonucunda maaşları gerçeğin çok altında gösterilen çalışanların maaşlarının gerçek değerinde gösterilmesini sağladıklarına değinen Sütçü, Denetimlerde bir işletmeye gittiğimizde genel müdürlerin maaşlarını sorgulattık. Denetimler sonucunda genel müdürlerin maaşlarının bin liradan 15 bin liraya yükseldiğini gördük. Hangi bölgede genel müdürlerin ücretleri ne seviyede, bunu harita üzerinde bilir hale geldik dedi.
     Sütçü, Türkiyede sahte fatura düzenlemenin fazla olduğunu, komisyon karşılığında sahte fatura düzenlendiğini kaydederek, denetimlerinde bunları da ortaya çıkardıklarına anlattı.
     Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya da çalışmaları ve kurumun 100. yıl hedefleri hakkında Sütçüye bilgi verdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Denetimler arttı, bin lira olan genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER