Çiğil Belediye Başkanı Yakadan açıklama

Çiğil Belediye Başkanı Yakadan açıklama -Konyanın Ilgın ilçesine bağlı Çiğil beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Yaka, bir gazetenin, kendisine dayandırılarak verdiği haberde geçen Başbakana hakkımı helal etmiyorum ifadesini


KONYA (A.A) - Konyanın Ilgın ilçesine bağlı Çiğil beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Yaka, bir gazetenin, kendisine dayandırılarak verdiği haberde geçen Başbakana hakkımı helal etmiyorum ifadesini kullanmadığını belirtti.
     Yaka, yaptığı yazılı açıklamada, Sözcü Gazetesinin 9 Kasım 2012 tarihinde manşetten Başbakana hakkımı helal etmiyorum başlığıyla verdiği haber ile ilgili açıklamalarda bulundu.
     Söz konusu haberde, Büyükşehir Belediye Yasası çalışmaları ile ilgili ileride doğabilecek aksaklıklar ve endişelerini dile getirdiğini vurgulayan Yaka, şunları kaydetti:
     Yasa tasarısının gündeme geldiği ilk günden itibaren, yasanın uygulanmasında doğabileceğini düşündüğüm aksaklıklara yönelik tereddütlerimi sık sık çeşitli platformlarda dile getirdim. Bunun yanı sıra 100 yıllık bir belediye olduğumuzu, borcumuzun bulunmadığını ve daha az nüfuslu ilçe belediyelerinin bulunduğunu belirttim. Dolayısıyla tasarının belde belediyelerinin kapatılmasına ilişkin kısmın en azından bizim gibi belediyeler bakımından yeniden gözden geçirilmesine yönelik bir dikkat çekme isteğidir ve konu tamamen hissi bir durumdur.
     Tüm Türkiyenin olduğu gibi Çiğilin de gerek genel idari hizmetlerden gerekse belediye hizmetlerinden istifade ettiğini ve geliştiğine işaret eden Yaka, şunları ifade etti:
     Şu iyi bilinmelidir ki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana olan bağlılığım konusunda herhangi bir tereddütüm yoktur. Sözcü Gazetesinin söz konusu manşetinin başlığında kullandığı Başbakana hakkımı helal etmiyorum şeklinde bir açıklamam da kesinlikle olmamıştır. Yine Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlunu ve memleketi Taşkenti doğrudan hedef alan bir açıklamam da olmamıştır. Herkes biliyor ki Sayın Davutoğlu, tüm dünyada Türkiyeyi layıkıyla temsil eden, Konyamızın ve bizim gururumuz olan önemli biridir.
     Basın-yayın kuruluşlarında çıkan ve kendisine ait olmayan açıklamalarla ilgili hukuki sürecin başladığını aktaran Yaka, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Söz konusu gazetenin düzeltme yayınlamasıyla ilgili olarak da avukatlarım gerekli çalışmayı yapmaktadırlar. Bu aşamada kamuoyunda şahsım hakkında Genel Başkanımız ve partimiz nezdinde oluşabilecek yanlış anlaşılmaları bertaraf maksadı ile bu basın açıklamasının zaruri hale geldiğini ifade ederim.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çiğil Belediye Başkanı Yakadan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER