Çimento fabrikası yanındaki site sakinleri şikayetçi

Çimento fabrikası yanındaki site sakinleri şikayetçi -Yakınlıktaki çimento fabrikası ve hazır beton santrallerinin çıkardığı toz, gürültü ve sesten rahatsız olan Sancak Mahallesi sakinleri sorunlarına çözüm arıyor


KONYA (A.A) - Konyada çimento fabrikası ve hazır beton santrallerinin çevresindeki sitelerde yaşayan vatandaşlar, toz, gürültü ve sesten şikayetçi olduklarını belirtti. Mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
     Eski Çumra Belediye Başkanı Zeki Sayıcı da mahalle sakinlerinden... Sayıcı, mahalle sakinleriyle birlikte Asude Sitesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Fabrikanın hemen her gün ham madde çıkarmak amacıyla galeri patlatmaları yaptığını dile getiren Sayıcı, patlamaların 3-4 büyüklüğündeki deprem şiddetinde etki yaptığını iddia etti.
     Sayıcı, taş ocaklarından gelen patlama seslerinden özellikle yaşlıların ve çocukların etkilendiğini ifade etti. Gürültünün gece saatlerinde dayanılmaz hale geldiğini vurgulayan Sayıcı, "Hazır beton imalatından gelen çimento tozları hayatımızı ve sağlığımızı olumsuz etkilemektedir" dedi.
     Defalarca fabrikaya ve ilgili kurumlara şikayette bulunduklarını ifade eden Sayıcı, şöyle devam etti:
     "Fabrikanın 1980 yıllarında Fransızlara satılmasından sonra daha çok kapasite artımına gidildi ve bu sıkıntılar artmaya başladı. Yerli ve yabancı yatırımcılar bu ülke için çok üretsin, çok kazansın. Fakat bölge halkının sağlığını ve çevrenin ekolojik dengesini bozmadan doğaya ve insan yaşamına değer verilsin. Bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz."
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çimento fabrikası yanındaki site sakinleri şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER