Cizrede bayramların vazgeçilmezi cincilik

Cizrede bayramların vazgeçilmezi cincilik -Dicle Nehri kenarında kurulan ve cincilik denilen tahta salıncaklar, çocukların tek eğlence aracı olarak bayramların vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor (Fotoğraflı-Görüntülü


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde her bayram Dicle Nehri kenarına kurulan tahta salıncaklar, bu yıl da çocukların bayramdaki en büyük eğlencesi oldu.
     Pek çok yerde çocuklar bayramlarda lunaparklarda eğlenirken Cizrede minikler, tahta kalaslardan ilkel olarak yapılan ve yörede Cincilik olarak anılan tahta salıncaklarda eğleniyor.
     İlçede bayramların vazgeçilmezi olan tahta salıncaklar, dönme dolaplar ve çarkıfelekler bu bayramda da çocukların akınına uğradı.
     Bayram harçlıklarını alan çocuklar, 50 kuruş ya da 1 lira karşılığında salıncaklarda keyifli dakikalar geçirdi.
     Cizrede çok sayıda aile marangoza yaptırdıkları tahta salıncakları yılda sadece iki kez Ramazan ve Kurban bayramlarında belirlenen alana kurarak 3-4 gün boyunca işletiyor ardından salıncaklar kaldırılıyor. Belediye tarafından tahsis edilen alana kurulan salıncaklar için sahiplerinden ücret alınmıyor.
     Kimisi hobi kimisi de 3-4 günlük ek gelir elde etmek için bu işi yapan salıncak sahipleri, bu bayramda hava çok sıcak olduğundan ilginin daha önceki bayramlara göre daha düşük kaldığını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cizrede bayramların vazgeçilmezi cincilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER