ÇKAdan doğrudan faaliyet desteği programı

ÇKAdan doğrudan faaliyet desteği programı -Genel Sekreter Şarbak: Mali destek programlarımıza oranla bunun bürokrasisi daha az, bu nedenle uygulama süresi de az


ADANA (A.A) - Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 2013 yılı doğrudan faaliyet destek programına toplam 500 bin lira kaynak ayrıldığını, uygulama süresinin ise 3 ay olarak belirlendiğini vurgulayarak, Mali destek programlarımıza oranla bunun bürokrasisi daha az, bu nedenle uygulama süresi de az dedi.
     Şarbak, valilik toplantı salonunda destek programının açılış toplantısında, bu yıl 3 mali destek programı daha açtıklarını, 2012 yılı mali destek programıyla birlikte toplam 17 mali destek programı uygulamış olacaklarını belirtti.
     2012 mali destek programını bu yıl bütçeyi de zorlayarak yönetim kurulunun 40 milyon lira olarak belirlediğini bildiren Şarbak, 4 Aralık 2012de programın açıldığını, 1 Martta başvuruların sona ereceğini söyledi.
     Ajansın yerinden yönetim kuruluşu olduğunu anımsatan Şarbak, Merkezi hükümet tarafından kontrol ediliyor, yönlendiriliyor ancak, ajansın yönetimi tamamen yerinden. Bölgemiz Mersin ve Adana illerinden oluşuyor. Adana ve Mersinin kamu sektörü, özel sektörü ve sivil toplum sektörü ajansın yönetiminde bir şekilde temsil ediliyor dedi.
     Şarbak, bugüne kadar 2 binin üzerinde kişinin ajanstan proje eğitimi aldığını, bugüne kadar 2 bin 200 adet proje başvurusu yapıldığını, bunun 400ünün üzerinde de mali destek sağlandığını vurguladı.
     Ajansın ilk kez geçen yıl doğrudan faaliyet desteği programını başlattığını belirten Şarbak, geçen yıl ajansa 45 faaliyet teklifinde bulunulduğunu, yönetim kurulunun bunlardan 9 tanesini desteğe değer gördüğünü, bunlara kaynak tahsis edildiğini, yaklaşık kullanılabilecek kaynağın 500 bin lira civarında olduğunu vurguladı.
     Doğrudan faaliyet desteğinin kapsamı konusunda da bilgi veren Şarbak, şunları kaydetti:
     Her şeyden önce rekabet gücü açısından önemli fırsatlar sunması gerekiyor. Tehdit ve risklerin önlenmesine yönelik acil tedbirler, kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik stratejik eylemler, büyük hacimli yatırım kararları öncesi teknik çalışma da destek kapsamına giriyor. Bu destek türü ile desteklenecek faaliyetler için ajans tarafından tahsis edilen toplam kaynak tutarı 500 bin lira olup, her faaliyet için verilecek destek miktarı asgari 25 bin lira, azami 85 bin lira olacaktır. Bu programa kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar katılabiliyor. Mali destek programlarımıza oranla bunun bürokrasisi daha az, bu nedenle uygulama süresi de az. Uygulama süresi 3 ay, çok zorunlu durumlarda 1 ay uzatabiliyoruz. Burada eş finansman zorunluluğu yok. Son başvuru tarihi 29 Kasım olarak belirlendi.
     Vali ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Coş da ajansın 2012 yılı da dahil olmak üzere 265 milyon liralık kaynağı harekete geçirerek, bölgedeki yatırımları, projeleri destekleyeceğini belirtti.
     Coş, Adanadaki bu projelere muhatap olacak bütün kurum ve kuruluşların tamamının bu desteklerden yararlanmalarını temenni ederek, Hem doğrudan faaliyet desteklerinden, hem de mali destek programlarından yararlanmaları bölgenin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu desteklerden herkesin en iyi şekilde istifade etmelerini amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber ÇKAdan doğrudan faaliyet desteği programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER