Çocuklara sıcak hava uyarısı

Çocuklara sıcak hava uyarısı


AĞRI (A.A) - Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Bahattin Öncü, sıcak havanın etkili olduğu saatlerde çocukların dışarı çıkarılmaması konusunda uyarıda bulundu.
     Öncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarının sıcak geçtiği günlerde özellikle çocukları evde tutmanın zor olduğunu belirtti. Dışarıda oyun oynamak isteyen çocukların gölge yerlerde, evlerin bahçelerinde, parklarda ve güneşin altında kalmayacakları yerlerde oynamaları gerektiğini ifade eden Öncü, şunları kaydetti:
     Özellikle sıcak havalarda 11.00-15.00 saatleri arasında çocukların sokağa çıkmamalarını öneriyoruz. Çünkü güneş çarpması ciddi bir durum. Çocuklarda sıvı kaybına neden olabiliyor. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle sıcak havalarda 11.00-15.00 saatleri arasında çocukların sokağa çıkmamalarını öneriyoruz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da susuzluk. Özellikle küçük çocuklarda susuzluk çok önemli. Bu konuda anne babaların daha duyarlı olmalarını öneriyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey/ Gamze İspirli
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çocuklara sıcak hava uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER