ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Kütüphanedeki kitap sayısı artıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesindeki kitap sayısı her geçen gün artıyor.
     Bağışlarla kütüphanedeki basılı kitap sayısı 300 bini aştı. Elektronik kitaplarla bu sayı 400 bini buldu.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada, ÇOMÜnün araştırma üniversitesi olabilmesi için yerine getirmesi gereken önemli kriterlerden birinin de iyi bir kütüphaneye sahip olmak olduğunu ifade etti. Laçiner, şunları kaydetti:
     İyi bir kütüphane dediğimizde, öncelikle iyi bir çalışma ortamının sunulmasını ve bilgi kaynaklarına ulaşımın olabildiğince sorunsuz hale getirilmesini anlıyoruz. Sessiz, huzurlu ve aradığınızı bulabildiğiniz, estetiğiyle, organizasyonuyla, çalışma isteğiyle ilham veren, aile sıcaklığından fazlasını üretebilen bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz. Kütüphanemizin kısa sürede sadece Çanakkaleden değil, diğer illerden ve ülkelerden yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacağını umuyorum.
    
     -ÇOMÜnün yükselişi sürüyor-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) dünya üniversiteleri liginde yükselişi tüm listelerde devam ediyor.
     Son olarak URAP listesinde ÇOMÜ 62 sıra yükseldi. 2011 yılında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 1393. sırada yer bulan ÇOMÜ, 2012 yılında 62 sıralık iyileşmeyle 1331. sıraya yükseldi.
    
     -URAP Nedir--
    
     URAP Araştırma Laboratuvarı, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kuruldu.
     Amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak olan URAP, değerlendirmelerini daha çok öğretim üyelerinin bilimsel makaleleri ve benzeri kriterler üzerinden yapıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER