Çorum, EMİTT Fuarına hazırlanıyor

Çorum, EMİTT Fuarına hazırlanıyor


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) Çorumun en iyi şekilde tanıtılacağını söyledi.
     Vali Başköy, yaptığı yazılı açıklamada, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAPta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı öncesinde Çorumun turizm yol haritasını belirleyecek genel bir değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.
     İlgili kurum temsilcileri, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile kentteki turizm tesisleri ve otel yetkililerinin katıldığı toplantıda izlenecek yol haritasının belirlendiğini vurgulayan Başköy, şunları kaydetti:
     Toplantıda, katılımcılar tarafından Çorumun tanıtımında izlenecek yol, turizm fuarlarına katılım, Valilik ve belediye başkanlığının yanında turizm tesisleri ve sivil toplum organlarının etkin bir şekilde tanıtım faaliyetlerine katılması, tanıtım çalışmalarında iç turizmden daha fazla faydalanılması için Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir gibi illerde seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile birebir görüşme yapılması gerektiği görüşünü öne çıkmıştır.
     Vali Başköy, fuar öncesi böyle bir toplantı yapılmasından çok memnun olduklarını dile getirerek, bu çerçevede otellerin birlikte hareket etmesi için kooperatif kurulmasının faydalı olacağını, ildeki turizm ve tanıtım faaliyetlerinin komisyon oluşturularak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Toplantıda, Çorumda etnografya, tarım, sanayi, leblebi gibi konseptte müzelerin açılması için potansiyel çalışma yapılması, turizmcilerin önereceği büyük tur firmalarının Çoruma davet edilerek bilgilendirme gezileri yapılması, inanç turizmi alanında da kentin potansiyelinin değerlendirilerek tanıtım çalışmalarının etkin yürütülmesi kararı alındığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum, EMİTT Fuarına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER