Çorum Belediyesinden Kurban Bayramı tedbirleri

Çorum Belediyesinden Kurban Bayramı tedbirleri


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gereken tüm önlemlerin alınıp, bayram hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.
     Candan, yaptığı yazılı açıklamada, Çorumluların rahat ve huzurlu bir şekilde bayramlarını idrak edebilmesi için zabıta ekiplerinin bayram süresince görevinin başında olacağını belirtti.
     Candan, Kurban Bayramında vatandaşların olası şikayetlerini Alo Zabıta 153, Su Arıza 185, İtfaiye 110, Cenaze işlemlerini 213 10 76 numaralı telefonlara bildirebileceklerini ifade etti.
    
     -Halk otobüsleri ilk gün ücretsiz
    
     Çorum Belediyesi, vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için bayramın ilk günü vatandaşları ücretsiz taşıyacaklarını bildirdi.
     Kurban Bayramının birinci günü halk otobüsleri seferlerinin saat 09.00da başlayacağını belirten Candan, bayramın ikinci günü ise saat 08.00de, üçüncü gün ise seferlerin normal seyrinde devam edeceğini kaydetti.
     Candan, bayram süresince vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Çorum Belediyesi Toplu Taşıma İdare Amirliğinin çalışmalarını ara vermeden sürdüreceğini belirtti.
    
    
     -Mezarlıklara otobüs kaldırılacak
    
     Arefe günü Ulumezarlıka ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.
     Candan, Çorum Belediyesinin Arefe günü sabah namazından sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenleyeceğini bildirdi.
     Ulumezarlıka camilerden kaldırılacak otobüs seferleri şu şekilde belirlendi:
     Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilali Habeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe Cami, Kafkasevleri Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehl-i Beyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami ve Kışla Cami.
    
    
     -Kurban kesim yerleri belirlendi
    
     Candan, belediyenin kurban kesim yerleri ve alınacak olan tedbirlerle ilgili çalışmalarda da sona yaklaşıldığını bildirdi.
     Alt yapısı belediye tarafından hazırlanan sekiz farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduklarını ifade eden Candan, Kurban kesim yerlerini Cuma pazarı, Bahar 7. Sokak, Eşref Hoca Caddesi Anadolu 11. Sokak, Buharaevler 5. Cadde, Çiftlik Mezarlığı yanı, Fevzi Çakmak 3. Cadde, İkbal Kent Çiftlik Pınarı 7. Sokak ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak belirledik dedi.
     Öte yandan, Candan, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediyesinden Kurban Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER