Çözüm süreci

Çözüm süreci -HAK-PAR Genel Başkanı Burkay: "Aslında silah bırakanların doğrudan evlerine dönmelerinin daha doğru olduğunu düşünüyorum"


BATMAN (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Aslında silah bırakanların doğrudan evlerine dönmelerini, sosyal ve siyasal hayata karışmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.
     Burkay, partisinin il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci ile silahların susmasını olumlu bulduğunu belirterek, siyaset kanallarının açılmasını istediklerini belirtti.
     Silahların susması ile Kürt sorununun çözümü için adımlar atılmasını beklediklerini kaydeden Burkay, sorunun sadece silahlar değil, Kürt sorununun kendisi olduğunu söyledi.
     Kürtlerin temel haklarının tanınmasıyla sorunun çözülebileceğini ifade eden Burkay, şöyle konuştu:
     "Bu da eşitlik temelinde bir çözüm olmalıdır. Bunu biz federal çözüm olarak görüyoruz. Türkiye yeniden yapılanmalı. Türkiyenin barışa ulaşması, demokratik bir ülke olması buna bağlıdır. 8 Mayısta PKKnın sınır dışına çekilmesini olumlu buluyoruz. Şimdiden çekilmenin başladığına dair haberler yansıyor medyaya. Aslında silah bırakanların doğrudan evlerine dönmelerini, sosyal ve siyasal hayata karışmalarını daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sınır ötesine gitmektense doğrudan kendi evlerine dönmeleri gerekirdi. Bunun zemini hazırlansaydı iyi olurdu."
     Burkay, silahların tümden bırakılmasının daha önemli olduğunu, bunun zemininin hazırlanması için hükümetin ciddi adımlar atması gerektiğini bildirdi.
     Kürt sorununun çözümü için kapsamlı bir projeye ihtiyaç olduğunu da belirten Burkay, sorunun çözümünün siyasal yollardan olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhbir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER