Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Grup Başkanvekili İnce: Vahim iddialar var ortada. Yani her şeye konuşan bir başbakan, memleketin bunca önemli sorununda neden suspus-


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Çözüm sürecine ilişkin, Vahim iddialar var ortada. Yani her şeye konuşan bir başbakan, memleketin bunca önemli sorununda neden suspus- dedi.
     Gazipaşa Caddesinde partililerle bir araya gelen İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecine ilişkin soru üzerine İnce, şöyle konuştu:
     Ortakların biri konuştu. Şimdi öbür ortağı merak ediyorum. Sürekli her konuda bir beyanatı var. Yani ekmeğin rengini, Hürremin giysisini, İsmet Paşanın bıyıklarını, çocuk sayısını, doğum yöntemini, her şeyi konuştu. Memleketin geleceğini konuşsun bu başbakan. Dut yemiş bülbül gibi susmasın, konuşsun. Ortağı konuştu. Bu başbakan ne diyecek-
     Vahim iddialar var ortada. Yani her şeye konuşan bir başbakan, memleketin bunca önemli sorununda neden suspus- Onu açıklama yapmaya davet ediyorum.
    
     -Yakup Koçalın AK Partiye katılması-
    
     AK Partiye katılan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçalın eleştirilerine de yanıt veren İnce, şunları kaydetti:
     Sayın Yakup Koçal, İstanbul adaylığını bıraksın gelsin Yalovada aday olsun demiş herhalde. Ben Koçala cevap vermeyeceğim. Arkadaşlarım gerekli cevabı verirler. Ama sadece şunu söyleyeyim; siyaset hırs ve kıskançlık üzerine olmaz. Ben, bir Yalovalının adı geçse İstanbul Belediye başkanlığı için çok sevinirim, mutlu olurum, gururlanırım. Hatta şöyle düşünürüm; Yalovaya faydası olur, Yalovaya imkanları aktarır derim. Ben böyle bakarım olaya.
     Koçal ile aynı kategoride olmadıklarını söyleyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
     O artık Ak Yakup. Öyle demişti ona Sayın Okuyan (Yaşar Okuyan). Neden cevap vermeyeceğim Yakup Koçala- Ama illa çok istiyorsa, 3 dönemdir Yalova milletvekiliyim. Yalovadan milletvekili adayı olurum ama Yalovaya belediye başkan adayı olmam. Yakışık almaz, şık olmaz. Benim aslan gibi arkadaşlarım var. Onlar Yakup Koçalı yenerler merak etmesin. Ne Muharrem İnceler var, bu partide.
     İlla bir İnce ile yarışacaksa, Elmalık köyüne gitsinler Hüseyin İnce (Muharrem İncenin kardeşi, Elmalık köyü muhtarı) ile muhtarlık yarışı yapsınlar. Eminim ki Hüseyin onu ikiye katlayacaktır. Siyaset inişli çıkışlı bir iştir. Tepeye, zirveye de çıkabilirsiniz, dibe de düşebilirsiniz. Siyaset o anda nerede olduğunuzun konumuyla ilgilidir. Bugün partinin grup başkanvekili olabilirsiniz, yarın mahalle delegesi bile olamayabilirsiniz. Bu siyasetin doğasında var. Beni yarışa çağırmaması lazım. Bir; kendisinin aday olup olmayacağı şüpheli. Bakalım AKP yapacak mı- Onun aday olup olmama gibi bir riski var. İki; o adaylık müracaatında bulunabilir ancak. Ben ise aday belirlenen yerde olacağım, MYKda olacağım. İkimizin yarışması şık olmaz yani.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER