Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBB Başkanı Coşar: Biz hukukçuların dili barış dilidir. Bize yakışan dil de öyledir


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, çözüm süreciyle ilgili, Biz hukukçuların dili barış dilidir. Bize yakışan dil de öyledir dedi.
     Coşar, yarın düzenlenecek Tunceli Barosu yeni hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere geldiği Elazığda baroyu ziyaretinden sonra, çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.
     Atatürkün Yurtta sulh cihanda sulh sözünü anımsatan Coşar, Tabii dünyada da sulhun olmasını istiyoruz, ülkemizde de sulhun olmasını istiyoruz. Kaldı ki; biz hukukçuların dili barış dilidir. Bize yakışan dil de öyledir. Bir de savaşın kaybedeni çoktur, barışın kazananı da çoktur sözü var. Dolayısıyla hep birlikte eğer kazanmak istersek elbette ki barıştan yana olmamız gerekir diye konuştu.
     Muhalefet partilerinin çözüm sürecine ilişkin tepkilerini de değerlendiren Coşar, şunları kaydetti:
     Nihayetinde muhalefetin görüşüdür ve demokrasilerde de iktidardan daha önemli olan bence muhalefettir. Çünkü anti demokratik ülkelerde muhalefet yoktur, totaliter ülkelerde muhalefet yoktur. Dolayısıyla muhalefetin konuyla ilgili yaklaşımı, değerlendirmesi konusunda benim bir eleştiri yapmam doğru değil o onların görüşüdür. Hiçbirimiz de hakikat tekeline sonuç olarak sahip değiliz. Onun için muhalefetin kendi takdiridir.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa / Tuba Karahan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER