Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: -"CHP, bu konuda gerek ortaya koyduğu raporlar gerek bu süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyan teklifleriyle bugün dile geldiği gibi sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen


BURSA (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, çözüm sürecine ilişkin, "CHP, bu konuda gerek ortaya koyduğu raporlar gerek bu süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyan teklifleriyle bugün dile geldiği gibi sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen partidir" dedi.
     Tamaylıgil, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 93üncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.
     Bağımsız Türkiyenin sonsuza kadar devam etmesi için Meclisin önemli olduğunu belirten Tamaylıgil, TBMMnin, egemenliğin temsilcisi niteliğiyle varlığını sürdürdüğünü bildirdi.
     Bir gazetecinin, "çözüm süreci" ile ilgili sorusunu yanıtlayan Tamaylıgil, Türkiyede bir barış ortamı oluşmasına herkesin yüzde 100 destek vereceğini söyledi.
     Tamaylıgil, herkesin barış ve birlik içinde yaşamak isteyeceğini anlatarak, şöyle konuştu:
     "CHP, bu konuda gerek ortaya koyduğu raporlar gerek bu süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyan teklifleriyle bugün dile geldiği gibi sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen partidir. Bir gün ayrı, öbür gün ayrı konuşan bir parti değiliz. Yapılması gerekenleri ortaya koyduk. Bununla ilgili yasa tekliflerimizi dile getirdik. Türkiyede huzur ve barışın olması için demokrasi olması gerekir ve bu demokrasinin gerçek anlamda yaşanabilmesi için de gerekli yasa tekliflerimizi Meclise veriyoruz. Amacımız, bunu gerçekleştirecek siyasi bakış açısının oluşması. Türkiyede toplumsal uzlaşının oluşması şart."
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Sedat Gök
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER