Çukurova Üniversitesindeki arama

Çukurova Üniversitesindeki arama -Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında üniversite personeli ve müteahhitlerin de olduğu 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) yapılan aramayla ilgili olarak aralarında üniversite personelinin de bulunduğu 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
     Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince, ÇÜde yapılan ihalelerle ilgili olarak Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak suçlarından soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.
     Akkaya, soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeden alınan karar uyarınca, şüphelilerin ikametlerinde, özel iş yerlerinde, üniversitenin idari birimlerinde, ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlunun ikameti ve makam odası da dahil olmak üzere toplam 37 adreste eş zamanlı arama yapıldığını belirtti.
     Soruşturma kapsamında 15 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Akkaya, açıklamasında şunları kaydetti:
     Gözaltına alınan şahısların bir kısmının üniversite idari personeli, diğer kısmının ise iş yapan müteahhitler olduğu, ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu hakkında herhangi bir gözaltı kararının bulunmadığı, il dışında yakalanan ve gözaltına alınan şüphelilerin Adana iline soruşturma nedeniyle sevk edileceği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar/Aycan Demirel
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Çukurova Üniversitesindeki arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER