Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirnede düzenlenen törenle kutlandı -Vali Duruer: Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuştur (Fotoğra


EDİRNE (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirnede düzenlenen törenle kutlandı.
     Edirne Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.
     Vali Duruer, tebrikleri kabulünün ardından sağanak nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu söyledi.
     Türk milletinin cumhuriyeti benimseyerek değerlerine sımsıkı sarıldığını belirten Duruer, Cumhuriyetimizin temel hedefi görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur diye konuştu.
     Türkiyede yaşayan herkesin hür ve birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Duruer, şunları dile getirdi:
     Büyük Atatürkün ortaya koyduğu egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi, milletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü denetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Bütün bunların teminatıysa cumhuriyettir. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta ve dünyada barış düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir.
    
     -Atatürkün posterini taşıyan askerin elleri titredi-
    
     Bando eşliğinde yapılan resmi geçit töreninde duygulu anlar yaşandı. Törene katılanların 10. Yıl Marşını seslendirmeleri sırasında Mustafa Kemal Atatürkün posterini taşıyan bir askerin heyecandan titreyen elleri dikkati çekti.
     Marşın ardından vatandaşların alkışladığı askeri komutanı da öperek tebrik etti.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER