Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Nevşehirde törenle kutlandı -Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığının atlı birlikleri ve eğitimli köpekleri törende gösteri sundu


NEVŞEHİR (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Nevşehirde düzenlenen törenle kutlandı.
     Vali Abdurrahman Savaşın tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama etkinlikleri, Gazi Stadında devam etti. Vali Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Bekir Uzun, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Vali Savaş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin 89. yılını coşku ile kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi.
     Cumhuriyetin gücünü halktan alan yönetim şekli olduğunu vurgulayan Savaş, cumhuriyetle hedeflenen, dünyanın güçlü devletleri arasında yer alma ülküsünün Türk milleti tarafından da benimsendiğini ve bu hedefe ulaşıldığını kaydetti.
     Türkiyenin sanayileşme ve ekonomi alanında önemli noktalara geldiğini, demokratikleşme sürecinde de önemli mesafeler aldığını belirten Savaş, bu yapısıyla çevresindeki ülkelere de model olduğunu ifade etti.
     Savaşın konuşmasının ardından Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığının (JAKEM) atlı birlikleri ve eğitimli köpekleri gösteri sundu.
     Tören, kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye girenlere madalya verilmesinin ardından Nevşehir Belediye Korosunun konseri ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER