Dağcılık

Dağcılık -Federasyon başkanlığına Alaattin Karaca yeniden seçildi


ANKARA (A.A) - Dağcılık Federasyonu başkanlığına Alaattin Karaca, yeniden seçildi.
     Başkent Öğretmenevinde yapılan ve iki adayın yer aldığı federasyonun 3. Olağan Genel Kuruluna, 198 delegeden 177si katıldı. Delegelerden 92sinin oyunu alan Alaattin Karaca, federasyon başkanlığı görevine yeniden getirildi. Diğer aday Mustafa Özpoyraz ise 82 oy aldı. Seçimde 3 oy da geçersiz sayıldı.
     Alaattin Karaca, seçim öncesinde yaptığı konuşmasında, göreve geldiğinden beri federasyonda yaşanan gelişimi anlatarak, 1998 yılında 25 olan aktif il sayısının 76, 23 olan aktif kulüp sayısı 329a ve 919 olan lisanslı dağcı sayısı 31 bin 105e ulaşmıştır dedi.
     Karaca, görev döneminde eklenen spor tırmanma ve dağ kayağı branşlarıyla federasyonun 3 branşta faaliyet göstermeye başladığını ifade etti. Karaca, Yıllar önce hiç olmayan dağcılık antrenör sayımız bugün 180, spor tırmanma antrenör sayımız 29, spor tırmanma rota yapımcısı sayımız 14 ve spor tırmanma hakem sayımız 75e ulaşmıştır diye konuştu.
     Arama kurtarma konusunda eğitim programları düzenlediklerini belirten Karaca, Dağ Kazalarında ve Doğal Afetlerde Arama Kurtarma projelerinin, Spor Genel Müdürlüğünce desteklendiğini dile getirdi.
    
     -Mustafa Özpoyraz-
    
     Başkan adayı Mustafa Özpoyraz ise gelişim ve yenilik getirecek her değişimin en önemli ilerleme olduğunu belirtti.
     Özpoyraz, camianın bir araya gelmesi gerektiğini savunarak, Bugün kişisel kırgınlıkları ve küskünlükleri bir tarafa bırakarak, kimseyi ötekileştirmeden kucaklaşma ve birlik olma günüdür diye konuştu.
    
     -Federasyon yönetimi-
    
     Federasyonun yeni yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:
     Yönetim Kurulu: Kenan Esen, Enver Çağlar, Mustafa Yalınkılıç, Ahmet Hamdi Esen, Mustafa Özyurt, Faik Can Özen, Yusuf Biltekin, Durmuş Uçkun, Erman Ağmaz, Yılmaz Ünal, Hasan Ayasun, İbrahim Meydan, Ergun Kuyumcu ve Murat Şen
     Denetim Kurulu: Ali Paşa Hatipoğlu ve Cemil Alp
     Disiplin Kurulu: Akın Balcı, Seydi Ağaoğlu, Teyfik Buğdaycı, Serkan Halıcı ve Kemal Filiz
    
     -Notlar-
    
     Genel Kurulu Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi. Divan başkanlığını Necati Cerrahoğlunun yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oy çokluğuyla ibra edildi. Yeni ana statü, federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı da kabul edildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER