Denizlide vergi rekortmenlerine ödül verildi

Denizlide vergi rekortmenlerine ödül verildi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, kurumlar ve gelir vergisinde en fazla vergi ödeyenler ödüllendirildi.
     Denizli Vergi Dairesi Başkanlığınca Anemon Otelde düzenlenen Vergi Ödül Törenine, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve iş adamları katıldı.
     Vali Demir, törende yaptığı konuşmada Denizlide mükellef sayısının önemli oranda arttığına dikkat çekti.
     Denizlinin hem tarım hem sanayi hem de turizmde önde olan bir şehir olduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:
     Denizli, kanuni ödevleri konusunda başarılı ve dikkatli işadamlarının olduğu bir şehirdir. Özellikle 2012 yılındaki rakamlara bakıldığında tahsilat oranının oldukça yükseldiğini ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu memnuniyetle görüyoruz. 2011 yılında 61 bin 735 olan mükellef sayısının, 31 Aralık 2012 yılı itibariyle 64 bin 717ye yükseldiği, mükellef sayısında önemli bir artış olduğu görülmektedir. Türkiyede özellikle vergi tahakkuku anlamında Denizlinin 14. sırada olması bu kentin başarısını gösterir. Bu başarıda sizin gayretlerinizin çok önemli olduğuna inanıyoruz.
     Denizli Belediye Başkanı Zolan da kentin birçok alanda başarılı olmasında işadamlarının büyük payının olduğuna işaret ederek, ihracatta 8, sosyoekonomik gelişmişlikte ise 9uncu kent olduklarını, diğer sıralamalarda da ilk 10da yer aldıklarını belirtti.
     Törende Vali Demir, kurumlar vergisi birincisi Aydem Elektrik A.Şnin ödülünü şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlıya verdi.
     Belediye Başkanı Zolan ise kurumlar vergisi ikincisi Yusuf Ziya Bekiroğluna ödülünü verdi.
     Gelir Vergisinde 1 ve 2nci olanların isimleri açıklanmazken, Ceyhan Saldanlı gelir vergisi sıralamasında da 3üncü oldu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizlide vergi rekortmenlerine ödül verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER