Depremzede 100 çiftin düğününe yağmur engeli

Depremzede 100 çiftin düğününe yağmur engeli -Vanda aralarına deprem giren nişanlı 100 çift için Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenen düğün töreni, aniden bastıran yağmur nedeniyle yarıda kesildi -Yağmurdan masa örtüsü, mukavva kutu


VAN (A.A) - Vanda aralarına deprem giren nişanlı 100 çift için Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenen düğün töreni, aniden bastıran yağmur nedeniyle yarıda kesildi.
     Kentte geçen yıl meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri yapılamayan depremzede 100 çift için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi ve Mehir Vakfı tarafından 100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor etkinliği kapsamında Atatürk Şehir Stadyumunda düğün töreni düzenlendi.
     Buradaki tören öncesinde Van Gölü sahilindeki bir otelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katıldığı merasim ile nikahları kıyılan depremzede 100 çift, uzun araç konvoyu eşliğinde törenin yapılacağı Atatürk Şehir Stadyumuna geçti.
     Stadyumda, aileleri ve çok sayıda davetli tarafından karşılanan çiftler, saha içerisinde kendileri için hazırlanan masalara oturarak heyecanla programı izledi.
     Programda sahne alan şarkıMahmut Tuncer ve Selahattin Alpay, seslendirdikleri şarkı ve türkülerle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.
     Daha sonra sahneye çıkan şarkıcı Rojinin söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken yeni çiftler ve davetliler, aniden bastıran yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.
     Yağmurdan, saha içerisinde buldukları masa örtüsü, mukavva kutu ve battaniyelere sarınarak korunmaya çalışan yeni çiftler ve davetliler, ıslanmaktan kurtulamadı.
     Stadın kapalı tribün bölümüne koşuşturan bazı gelin ve damatlar, nişanlı oldukları dönemde Vanda meydana gelen depremden dolayı düğünlerinin ertelendiğini, bugün de aniden bastıran yağmur nedeniyle mutluluklarının kısa sürdüğünü belirtti.
     Bazı çiftler ise çok güzel geçen bir günün, yağmurun bereketiyle sona erdiğini ifade etti.
     Şarkı söylediği esnada yağan yağmurla konseri yarıda kesilen şarkıcı Rojinin de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
     Böylesi bir günde Van halkıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Rojin, İnsanların sağa sola kaçıştığını görünce aklıma deprem geldi. Çok duygulandım. Tüm olumsuzluklara rağmen çiftlere ömür boyu mutluluk diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar - Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzede 100 çiftin düğününe yağmur engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER