Depremzedeler, konutlarının tamamlanamamasını protesto etti

Depremzedeler, konutlarının tamamlanamamasını protesto etti -Afyonkarahisarın Sultandağı ilçesinde 3 Şubat 2002de meydana gelen depremin 11. yılını doldurmasına rağmen deprem konutlarının tamamlanamamasına depremzedeler tepki gösterdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın Sultandağı ilçesinde 3 Şubat 2002de meydana gelen depremin 11. yılını doldurmasına rağmen deprem konutlarının tamamlanamamasına depremzedeler tepki gösterdi.
     Afet konutlarının inşaatının sürdüğü alanda bir açıklama yapan S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, 11. yılını dolduran depremin ardından hala depremzedelerin konutlarına yerleşemediğini bildirdi.
     741 ortaklı 603 konutun inşaat kısımlarının yüzde 98inin tamamlandığını ifade eden Değirmen, şöyle konuştu:
     21 Ekim 2012de hak sahiplerinin kuraları çekildi. İskana geçebilmek için alt yapıların tamamlanıp, elektrik, su, yol, kanalizasyon ve çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Altyapı sorunları geç ele alındı. İhale, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yaptırıldı ve İstanbullu bir firmaya verildi. İhaleye göre altyapı ve çevre düzenlemeleri 20 Ağustos 2013te tamamlanması gerekiyor. Ancak bu şekilde çalışma devam ederse depremzedeler yine mağdur edilecek. Altyapı sorunlarımızın bir an önce tamamlanması Sayın Valimizden rica ediyoruz.
     Değirmen, konutların tamamlanmasının ardından okul ve cami gibi acil ihtiyaçların da giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Depremzedeler, konutlarının tamamlanamamasını protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER