Depremzedeler basın açıklaması yaptı

Depremzedeler basın açıklaması yaptı -Depremzedeler, TOKİ Başkanlığının Edremit ilçesinde yaptırdığı ve vatandaşa teslim ettiği konutlarda, birçok sıkıntı yaşandığını iddia etti


VAN (A.A) - Depremzedeler, Vanda yaşanan depremler sonrası, TOKİ Başkanlığının Edremit ilçesinde yaptırdığı ve vatandaşa teslim ettiği konutlarda, birçok sıkıntı yaşadıklarını iddia etti.
     Edremit TOKİde oturan ve daire sakinleri adına açıklama yapan Mehmet Halit Bizan, TOKİ konutlarında, ihaleyi alan şirketlerden kaynaklanan, yakıt bedeli, aidat, ek bütçe ve ortak giderlerle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını bildirdi.
     Ortak gider adı altında toplanan paraların, ne için toplandığına anlam veremediklerini kaydeden Bizan, şöyle devam etti:
     Çoğumuz asgari ücretle çalışıyoruz. İstenilen paraları ödeyemiyoruz. Bunun için yetkililerden yardım talep ediyoruz. Ortak olarak kullanılan sağlık ocağı, taziye evi, alışveriş merkezi ve ulaşımdaki sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Çevre düzenlemesi adı altında bizden talep edilen paraları ödemekle yükümlü değiliz. Çünkü konutlar, ihale edilen firmalara, altyapı ve çevre düzenlemesi işleriyle birlikte ihale edilmiştir.
     Hala su sıkıntısı yaşadıklarını belirten Bizan, ayrıca TOKİlere asılan giderlerin ödenmesi konusundaki uyarı mahiyetindeki ilanların altında, herhangi bir kurumun imzası veya mühürünün bulunmadığını belirtti.
     Bizan, Bunları kimin astığını sormak isteriz. Bizler yaşadığımız sıkıntıları bir çoğunun Boğaziçi Yönetimininden kaynaklandığını düşünüyoruz ve bu yönetimi burada istemiyoruz diye konuştu.
     TOKİ binaları önünde yapılan basın açıklamasına katılan site sakinleri açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Depremzedeler basın açıklaması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER