Depremzedelerden, Suriyeye yardım eli

Depremzedelerden, Suriyeye yardım eli -İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Vanlı depremzede kadınlar tarafından toplanan yardımlarla dolu ilk Tır yola çıktı


VAN (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Vanlı depremzede kadınlar tarafından toplanan yardımlarla dolu ilk Tır yola çıktı
     10 Tır malzemenin gönderilmesinin hedeflendiğini çalışmalarda, ilk Tır bugün Suriyeye gitmek üzere yola çıktı. Sivil toplum örgütü üyesi kadınlar sabah saatlerinde İHH Konteyner Kentinde bir araya gelerek, ilk yardım Tırını Suriyeye uğurladı.
     Uğurlama öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İHH Gönüllüsü Fatma Erdemci, kampanyanın ilk Tırını göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu nedenle çok heyecanlı olduklarını belirtti.
     Bugün ilk Tırı Suriyeli kardeşlerine ulaştırmak için gönderdiklerini anlatan Erdemci, şöyle konuştu:
     Tırımızda kıyafet, battaniye, gıda malzemeleri bulunmakta. Suriyelilere özellikle kışlık kıyafetler, ayakkabı, atkı, bere gönderdik. Yardım malzemeleri 3 bin kişilik kıyafet, 500 kişilik bere ve atkı, 300 battaniye, bir adet çadır ve bir miktarda gıdadan oluşuyor. İnşallah bunun devamı gelecek. Van halkı da buna benzer bir durum yaşadı. Açlığı, soğuğu, evsizliği, yokluğu yaşadı. Halkımızın, Suriye halkıyla empatiyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu anlamda destek ve teveccüh bekliyoruz.
     Yapılan açıklamanın ardından yardım Tırı yola çıktı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Depremzedelerden, Suriyeye yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER