Ders zili çaldı

Ders zili çaldı -Bilecik Eğitimciler Derneği Başkanı Tekelioğlu: Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için herkese ayrı ayrı görevlerin düştüğünü bildirdi.
     Tekelioğlu, yaptığı yazılı açıklamasında, eğitim-öğretimin kalitesini arttırmak için devlete görev düştüğü kadar veliler ve öğrenciler olmak üzere eğitime gönül veren tüm kuruluş ve kişilere de aynı derecede görev düştüğünü kaydetti.
     Okullarda verilen öğretim metotlarıyla sadece bilgi ile yüklenmiş kişilerin yetiştiğini ve öğrencilerin kendini ifade etmekte zorlandığını ifade eden Tekelioğlu, şunları belirtti:
     Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Devletimiz fiziki ortamların hazırlanması yanında, kaliteli öğretmenlerle ve teknolojinin gerektirdiği araç gereçlerle öğrencilerimizin eğitim kalitelerini arttırmak için çaba sarf etmeli, velilerimiz üzerine düşen görevi maddi ve manevi yerine getirmelidir. Bilhassa eğitime gönül veren sivil kuruluşları başta olmak üzere duyarlı vatandaşlarımızın eğitime katkı sağlamaları gerekmektedir. Okullarda verilen öğretim metotları ile sadece bilgi ile yüklenmiş kişiler yetişmekte, kendini ifade etmekte zorlanmaktadırlar. Bilginin davranışa dönüşmesi en büyük idealimiz olmalıdır. İyide, güzelde, doğruda kenetlenen, ülkemizin geleceği, kalkınması için birleşen düşüncelerin oluşacağı, kişilikli gençlerin yetişmesini arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER