DEÜde Nükleer Tıp Teknikerliği Programı başladı

DEÜde Nükleer Tıp Teknikerliği Programı başladı


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle nükleer tıp teknikerliği programı başladı.
     DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, programın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, nükleer tıp teknikerliği programını başlatmalarının, Sağlıkta Dönüşüm Programının uygulandığı süreçte, tıp fakültesi olarak eğitim görevlerini sürdürme isteklerinin göstergesi olduğunu söyledi.
     DEÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Durak ise önemli bir boşluğu dolduracak programı başlatmanın mutluluğunu taşıdıklarını, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     DEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Mağden de nükleer tıp teknikerliği eğitim programının Türkiyede ilk kez oluşturulduğunu, öğrencilerin alanda teknik donanımlı yetişerek ihtiyaca yanıt vereceğini belirtti.
     Programdan mezun olacak öğrencilerin, Türkiyede 130u aşkın nükleer tıp merkezinde istihdam edilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Mağden, DEÜ Üniversite Senatosu ve YÖKten karar çıktı. 2012-213 yılı için öğrencilerimizi aldık. Yolları açık olsun dedi.
     Sağlık lisesi çıkışlı öğrencilerin, YGS1 puanı ile kabul edildiği 2 yıllık eğitim programına 13 öğrencinin kayıt olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber DEÜde Nükleer Tıp Teknikerliği Programı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER