Develideki Hayallerine Güneş Doğuyor Projesi

Develideki Hayallerine Güneş Doğuyor Projesi


KAYSERİ (A.A) - Develi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Develi Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Hayallerine Güneş Doğuyor Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki toplantıya, Kaymakam Enver Ünlü, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Recep Özkan, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut ile kız meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
     Başkan Recep Özkan, yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğini, günümüz gençliğinin de önceki neslin yaşadığı dünyadan çok farklı bir dünyada yaşadığını söyledi.
     Türkiyenin nüfusunun büyük oranının gençlerden oluştuğuna dikkati çeken Özkan, Bu ülkemiz için önemli bir avantajdır. Gençlerin hedefleri, idealleri, hayalleri ve enerjileri ülkemizin bitmez tükenmez kaynağıdır dedi.
     Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Müfit Türkmenoğlu ise, lisede eğitimine devam eden öğrencilerin büyük çoğunluğunun belde ve köylerden geldiğini belirtti.
     Öğrencilerin derslere ve sosyal yaşama konsantre olmakta zorluk çektiklerini ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:
     Okul saatleri içerisinde sınırlı imkanlarla vakit geçiren öğrenciler, okul bitince de evlerine gidiyorlar. İmkanları olmadığı için kültür, sanat ve spor alanında meşgul olabilecek bir zemin bulamıyorlar. Bu düşüncelerle hazırlanan proje sayesinde kızlarımız çeşitli seminerlere katılacaklar, fotoğraf, tiyatro, halk oyunları gibi alanlarda eğitim alacaklar. Ayrıca kentimizdeki tarihi mekanları, huzurevini, kadın sığınma evini ziyaret etme imkanı bulacaklar.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı da projeye hibe desteği sağlıyor.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Develideki Hayallerine Güneş Doğuyor Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER