Diyarbakırda 4 harabe ev yıkıldı

Diyarbakırda 4 harabe ev yıkıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, madde bağımlısı gençlerin barınağı haline gelen 4 harabe evin yıkımını gerçekleştirdi.
     Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesi uyarınca harabe olan yapıların yıkım kararı aldıklarını ve bu kapsamda Kaynartepe, Fatih ve Körhat Mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen harabe evleri yıktıklarını bildirdi.
     Özellikle alkol, bali ve tinercilerin mekanı haline gelen evlerin yıkılarak mahalle sakinlerine sıkıntı yaşatan bir sorunun ortadan kaldırıldığını kaydeden yetkililer, kullanılmayan konut ve baraka türü yapıların yıkılmasının ilçede çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdığını belirtti.
     Yetkililer, herhangi bir olumsuzluğa neden olunmaması amacıyla yıkım yerlerinde Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin hazır bulunduğu, Kaynartepe, Muradiye, Fatih ve Körhat mahalleleri başta olmak üzere ilçede benzer şekilde harabe evlerin tespit edilerek yıkılması çalışmalarının süreceği kaydetti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda 4 harabe ev yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER