Diyarbakırda dolandırıcılık iddiası

Diyarbakırda dolandırıcılık iddiası -CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve bir grup vatandaş basın açıklaması yaptı


DİYARBAKIR (A.A) - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğündeki bazı çalışanların vatandaşları dolandırdığını ileri sürdü.
     Öğüt, dolandırıldığını iddia eden bazı vatandaşlarla, Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
     Diyarbakırda 67 kişiden yaklaşık 10,5 milyon lira toplandığını ve bu paraların kurumda kesilen hayvanların satılması sonrasında kar payı olarak dağıtılması vaadiyle vatandaşların dolandırıldığını iddia eden Öğüt, şunları söyledi:
     2-3 yıldan beri 67 vatandaşımızdan yaklaşık 10,5 milyon TL para toplanmış. Kendilerine dışarıdan getirilen ithal hayvanların karından vereceğiz demişler. Vatandaşlarımız bu konuyu bana şikayet ettiler. Araştırmam sonucunda Erzuruma gittim ve Hayati Altıntaş isimli müdür yardımcısıyla görüştüm. Altıntaş, daha önce Diyarbakır Et Balık Kurumunda görev yapmış. Burada yolsuzluklar olduğunu, milleten para toplandığını, muhasebeye para gittiğini, muhasebeci, müdür ve sendika başkanının bir diyaloğunun olduğunu belirterek, milletin parasının geri verilmesini istemiştir. Altıntaşın konuyu bildirmesi üzerine gelen müfettişler Altıntaşı ortalığı karıştıran kişi olarak suçlu göstermiş ve kınama cezası vererek, Erzuruma sürgün etmişler.
     Öğüt, toplanan paraların Diyarbakırdaki bazı kişiler arasında paylaştırıldığını da savundu.
     Mağdurlardan Atilla Kaymaz ise sendika başkanı olduğunu iddia ettiği Mehmet Kaymazın akrabası olduğunu ve dolandırıldığını söyleyerek, Akrabam olan Mehmet Kaymaz sizden alacağımız canlı hayvanları burada kestikten sonra etleri askeriyeye satacağız ve 45 gün sonra kar payı alacaksınız diyerek bizi kandırdı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER