Diyarbakırdaki izinsiz gösteriler

Diyarbakırdaki izinsiz gösteriler -Valilik, vatandaşlar ve kamuya ait araçlara yönelik saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi


DİYARBAKIR (A.A) - Valilik, vatandaşlar ve kamuya ait araçlara yönelik taş, molotofkokteyli ve el yapımı parça tesirli patlayıcıyla saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamada, son zamanlarda Yenişehir ilçesindeki Dicle ve Ferit Köşk Mahallesi ile Fiskaya Caddesinde vatandaşlar ve kamuya ait araçlar ile güvenlik kuvvetlerine ait ekip otolarına yönelik taşlı, molotofkokteylli, havai fişekli, el yapımı parça ve basınç etkili bombalı saldırılar düzenlendiği, ayrıca söz konusu yerde barikat kurularak yolu trafiğe kapatma eylemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.
     Araçlarda hasar oluştuğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Kamu güvenliği ve esenliğinin sekteye uğratılmasına çalışılmış, sık sık eylemci şahıslar tarafından yapılan yol kapama eylemlerinden dolayı hastanelere hasta sevki yapan ambulansların geçişinde sıkıntılar yaşanmıştır. Meydana gelen olaylardan dolayı eylemlerin gerçekleştiği bölgelerde bulunan vatandaşlardan çok sayıda şikayet ve ihbar alınması doğrultusunda adli makamların talimatlarıyla şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, eş zamanlı olarak 11 adrese operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında 6 şahıs yakalanarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmışlardır."
     Açıklamada, şahıslarla ilgili olarak soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki izinsiz gösteriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER