Doğada bulduğu kartalı evinde besliyor

Doğada bulduğu kartalı evinde besliyor -Bingölde bir vatandaş, donmak üzere iken bularak evine götürdüğü kartalı günde 2 tavukla besliyor


BİNGÖL (A.A) - Bingölde, kanatları açıldığında 2 metre 40 santim uzunluğunda ve 7 kilo ağırlığındaki bir kaya kartalını donmak üzere iken bulan vatandaş, kartalı evinde besliyor.
     Yedisu ilçesi yolunda kara saplanmış vaziyete ve donmak üzereyken bulunan kartalı evinde besleyen Murat Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kargo taşımacılığı yapan kardeşi Nihat Ayın 3 gün önce Yedisu yolunda kartalı bulup kurtardığını belirtti.
     Açlık ve soğuk nedeniyle hareketsiz bulunan kartalın evdeki bakımla kendine geldiğini anlatan Ay, şöyle dedi:
     Evimize getirdiğimiz kartalı battaniyeye sarıp ısıtmaya çalıştık. Karnını doyurduktan sonra yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Günde 2 tavuğa yakın yiyecek tüketiyor. Yırtıcı hayvan olduğu için doğal hayata bırakılması lazım. İlgili birimlere haber verdim. Eğer almazlarsa havaların düzelmesinin ardından bulduğumuz yerde tekrar doğaya bırakacağız.
     Kanatları açıldığında 2 metre 40 santim uzunluğunda ve 7 kilo ağırlığındaki kartalın altın kartal olarak da bilinen kaya kartalı olduğunu ifade eden Murat Ay, nesli tükenmek üzere olan hayvana çok iyi baktıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Doğada bulduğu kartalı evinde besliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER