Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 19, Ağrıda 27 olmak üzere toplam 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Erzurumda 6, Karsta 16, Ardahanda 19, Ağrıda 31, Palandöken Kayak Merkezinde 32 santim santimetre olarak ölçüldü.
     Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.
     Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Kars eksi 28, Ardahan eksi 26, Erzurum eksi 25, Erzincan 8, Ağrı eksi 27, Iğdır eksi 8 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda eksi 8, Kars ve Ağrıda eksi 10, Ardahanda eksi 11, Iğdırda 6, Erzincanda 7 derece olması tahmin ediliyor.
     Rüzgar güneyden batı yönlerinde orta kuvvetle etkili olacak. Bu geceden itibaren sıcaklıklarda 3 derece düşüş yaşanacak.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER