Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinde eğitim semineri

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinde eğitim semineri düzenlenecek


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgede dış ticaret altyapısının güçlendirilmesi için eğitim semineri düzenleyeceklerini bildirdi.
     Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2013 yılı faaliyet programı çerçevesinde eğitim seminerlerine yer verdiklerini belirtti.
     Seminerin, "KOBİler için Sağlanan Bütün Devlet Yatırımları ve Teşvikler" ile "E-Ticaret ile Satışları Artırma ve Müşteri Bulma" konuları altında bölge firmalarına yönelik gerçekleştirileceğini ifade eden Gürdoğan, şunları kaydetti:
     "Günümüzde ihracat pazarlamasının başarı ile gerçekleştirilmesinde yetişmiş uzman elemanlara sahip olmanın önemi açıktır. Dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla birliğimizce 2013 yılı faaliyet programı çerçevesinde eğitim seminerleri düzenlenmesine devam edilmektedir. Eğitim seminerinin ilk gününde katılımcılara Ekonomi Bakanlığı destekleri ve kredi başvuruları, tarım ve hayvancılık alanlı destekler, serbest bölge kapsamındaki destekler, AR-GE kanunu hakkında bilgiler aktarılacak."
     Gürdoğan, seminerin 9-10 Nisan tarihleri arasında DKİB binasında yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinde eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER